Historie

Natuur in Beeld is in februari 1986 opgericht door Mart Schel en enkele andere natuurfotografen. Natuur in Beeld uit Middelrode heeft momenteel 22 gedreven amateur-natuurfotografen, bijna allemaal woonachtig in de regio Oost Brabant. Een aantal leden heeft de afgelopen jaren nationale en internationale prijzen gewonnen.

Regelmatig zijn foto’s van de leden te zien in tijdschriften zoals Vogels, Vlinders, Roots en Brabants Landschap en in eigen boekwerken. Naast de foto’s wordt multimedia steeds meer gebruikt in audio-visuele series en door enkele leden worden natuurfilms gemaakt. Natuurfotografie kan niet zonder kennis van de natuur en dus hebben de leden in de loop der jaren op veel gebieden deskundigheid opgebouwd. Respect voor de natuur maakt onderdeel uit van de gedragscode. Natuurfoto’s maken is een kwestie van natuurkennis, gedegen voorbereiding en geduld, héél véél geduld.

Als enige Nederlandse club waren wij aangesloten bij de internationale club IFWP (International Federation of Wildlife Photography). De IFWP is echter opgeheven.

In 2016 hebben een natuurweekend in Handel gehouden met de Duitse fotoclub Tele Freisen uit het Saarland. Die uitwisseling hebben we nog een paar keer herhaald en overwegen die draad weer op te pakken.

In verband met ons 30-jarig jubileum hebben we in 2016 met 12 leden een fototrip gemaakt naar Schotland.

error: Onze inhoud is beschermd !!